BAILS
Какво трябва да знаем, когато купуваме очила за плуване!

 
  • 01/03/2021
  • Димитър Димитров
Избор на очила за плуване BAILS

Какво трябва да знаем, когато купуваме плувни очила? Правилният избор на очила за плуване, ще спести доста неудобство и дискомфорт. За това е важно.

  • Как плувните очила прилепват на лицето?

    Всяко лице е уникално с различна форма и размер, за това има и толкова различни типове и форми. Очилата за плуване, които изберете, ще стоят фиксирани към лицето Ви и ще се притискат около очите ви в продължение на часове. Така че на първо място е да ви пасват добре и да се чувствате удобно с тях. По принцип най-важно е да обърнете внимание на носа. По-старите модели плувни очила идват с няколко приставки с различна дължина, които свързват двете лещи. Тези модели обаче вече , губят популярност, тъй като в повечето случаи се слагат трудно и са твърди и убиват на носа. Новите модели имат силиконова връзка между двете лещи, която е едновременно мека и еластична и сама се напасва по размера на носа. Моят съвет е да пробвате водните очила преди да ги купите. Ако очилата за плуване не Ви пасват добре, ще имате затруднения при ползването – или ще пускат вода или ще ви стискат носа. Лещи на очила за плуване BAILS

  • Цвета на лещите на плувните очила

    Цвета на лещите на очилата за плуване се подбира в зависимост от осветеността на мястото където плувате. Да, определено с тъмните очила ще изглеждате по-добре от колкото с прозрачните. Затъмнените водни очила ще ви пазят от отблясъците на водата и слънцето при използване на открито, но при басейни с ниска осветеност, това може да доведе до известно неудобство. Добре е да знаете, че ефекта “Antifog” против мъгла не е толкова силен при затъмнените очила за плуване.

  • Antifog ефект – Допълнителен антифог слой против мъгла.

    Това е слой, който се поставя от вътрешната страна на лещите и предпазва от запотяването им. Истината е, че този ефект работи временно, т.е. с течение на времето този ефект изчезва. Нашият съвет: ако вземете очила с Антифог ефект, старайте се да не докосвате изобщо вътрешната част на лещите, за да удължите действието на ефекта. Ако антифог ефекта намалее или се изгуби може да ползвате антифог спрей, с който да напръскате вътрешната част на плувните очила. Antifog на очила за плуване

  • UV-защита

    Освен от водата, очила за плуване могат да предпазят очите ви и от вредните ултравиолетови лъчи. Макар и не толкова силни, но отразените ултравиолетови лъчи от водата също попадат в очите. Плувните очила имат различна степен на UV защита, точно както и слънчевите очила. Препоръчително е плувните очила да имат UV защита, но имайте предвид че неправилното почистване, може да отслаби или премахне този ефект. UV защита на очила за плуване

  • Поляризирани лещи

    Лещите изглеждат страхотно, като огледални, което е доста модерно в момента. Освен това те оказват анти-рефлексен ефект към отблясъците на водата, които могат да ви заслепят. Поляризирани лещи на очила за плуване

  • Връзки

    Избягвайте латексовите връзки. Латекса е доста неустойчив материал, лесно се къса и може да ви подведе при настройване или ползване. Препоръчвам силиконовите връзки. Когато лентата на връзките е по-широка, натоварването се разпределя равномерно и удобството е доста по-добро.

  • Механизми за регулиране и сваляне

    Понякога слагането, свалянето и регулирането на плувните очилата може да е доста неприятен процес, особено ако го правите за първи път. Механизмите за бързо сваляне, поставяне и регулиране на очилата за плуване могат да решат бързо този род проблеми.

Ако трябва да обобщим основните критерии:

  • Комфорт:Очила за плуване трябва да са удобни дори и след продължително носене.
  • Устойчивост: Очилата за плуване да са толкова качествени след продължителна употреба колкото и като нови без почти никаква поддръжка.
  • Стил: Плувните очила - изглеждайте невероятно и се чувствайте страхотно. Стил: Плувните очила ме накараха да изглеждам и да се чувствам страхотно.

Изглеждай добре, чувствай се добре, плувай добре!